Waar mijn sprookje bestaat..

 Er was eens een familie met een abonnement op de Efteling.

Al 9 jaar lang zijn wij trouwe bezoekers. Min. 1 x per week lopen wij met de kids of alleen met Felipe een rondje door de Efteling. En of dat ik het al beu ben? Nee hoor! Elke keer vind ik het weer betoverend als ik door de entree loop en Pardoes zie zwaaien naar mijn kindjes (okee.. ook naar de honderden andere ;) ) De weg naar het sprookjesbos ken ik al met mijn ogen dicht en de oliebollenkraam blijft keer op keer weer verleidelijk.

 

Voor een gezin met 3 kids van 9,7 & 1 is een dagje Efteling altijd leuk. Soms vind ik het leuker en spreken ze liever af maar goed dat mag de pret niet drukken. Een echt vast rondje hebben wij niet en lopen we altijd eerst naar een attractie die Robyn en Olivier leuk vinden. Helaas kan ik  nu niet mee omdat ik bij Felipe moet blijven maar als Marc erbij is sluit ik zeker mee aan.

 

De favoriete attractie van Olivier en mij is toch wel de Python. Hij denkt nog steeds dat ik niet durf als ik weer roep.. NEEE...IK WIL NIET MEER.. IK DURF NIET.. Volgend jaar zal hij dit vooral voor schut vinden maar tot die tijd geniet ik er nog van als hij dan mijn been vast houdt en zegt Mama..hahahaha, we gaan toch he!

Symbolica

Als vaste bezoekers hebben wij de bouw van de nieuwe attractie op de voet gevolgd en konden niet wachten om hem te bezichtigen. De eerste weken na de opening heb ik de app wachttijden in de gaten gehouden maar korter dan 50 min zag ik het niet worden. ik weet niet wie er wel eens met 3 kinderen in een lange rij heeft gestaan maar daar voelde ik niets voor. Totdat ik alleen met Robyn en Olivier kon gaan en die 60 min toch ook wel snel voorbij gingen. Daar mochten we! In 1 woord FANTASTISCH! Nog nooit zag ik zo'n mooie & uitgewerkte attractie en zag ik Robyn telkens naar mij kijken "mooi he mama"  Ja, schatje , Mama vindt het ook echt mooi!  Kortom echt de moeite waard!.

 


The all-time favorite: Het Sprookjesbos

Het sprookjesbos is toch wel de plek waar wij het meest te vinden zijn. Nu dat Felipe kan lopen geniet ik het meest als hij hand in hand loopt met zijn grote zus & broer en dat zij de verhaaltjes voorlezen. Mijn hart smelt en geniet ik met mijn latte macchiato van deze wonderlijke momenten.

 

Tijdens de zomeravonden bekijken wij de klaas vaak show en de sprookjes Pyjama party samen met hun neefje en nichtje.. want hier heeft de hele familie een abonnement ....hahaha

Waarom de Efteling zo leuk is..?

1. Echt voor groot & klein, kindjes en ouders.

En omdat wij allemaal nog in sprookjes willen geloven.

 

2. We ons helemaal kunnen uitleven als we in de achtbanen gaan en

ongegeneerd onze frustraties (mocht je die hebben ;) ) eruit kunnen gooien.

 

3. Een rondje sprookjesbos met een koffietje al gezellig is

mocht je ook een abonnement hebben.

 

4. Het altijd leuk is om met pardoes op te foto te gaan en

hem een handje te geven. ( Heb echt een crush op die pop )

 

5. Ik na al die jaren alle liedjes van de Efteling mee kan zingen

en ik dan om me heen kijk en dan blijkt dat ik 1 van de weinige ben

(nee hoor, schaam me nergens voor voor hahaha)

 

6. Eigenlijk weten we allemaal wel waarom ...!

 

Volgende maand: Het Nijntje Museum - Utrecht